.

 התמחות מערכת העיכול 

רוצים להתמחות במערכת העיכול כך שתוכלו לפתור כל בעיית עיכול של מטופל בקלות ומבלי לגמגם או לשבור את הראש?
פשוט המשיכו לקרוא את כל הפרטים על
יום ההשתלמות הקרוב  26.09.2023 
בנושא

"אלרגיות ואי סבילות למזונות"
(שהינה חלק ממסלול ההתמחות במערכת העיכול).

מטופלים רבים חשים שמזונות מסויימים אינם מיטיבים עימם.

הביטויים יכולים לנוע מהפרעת עיכול ועד אסטמה,
גרד עורי, מיגרנה,מחלות ראומטיות ועוד.

ביום ההשתלמות נתחקה אחרי טווח התגובות הבעייתיות למזונות,
נבין למה אנשים מסויימים רגישים למזונות מסויימים,
ונלמד איך לאבחן ולטפל באלרגיה ואי סבילות למזונות.

על מה נלמד במפגש ביום ההשתלמות בזום 
"אלרגיות ואי סבילות למזון"

 

הרצאה 1 - איך נדע לאיזה מזונות המטופל רגיש? 

 

"עושים סדר" במושגים  : אלרגיה? אי סבילות למזון? רגישות למזון?
"עושים סדר" בשיטות לאיבחון רגישויות למזון:

שיטות מעבדתיות- מדוע האלרגולוג לא יצליח לגלות 95% ממקרי הרגישות? 

שיטות תזונתיות- מהשיטה היעילה ביותר ועד השיטה הקלה ביותר לביצוע

שיטות אנרגטיות

ואיך נדע באיזו שיטת איבחון לאבחן את הרגישויות של המטופל/ת שלנו? 

 

מרצה: דבורי גתי יוסף

הרצאה 2 - הפחתת הרגישות האלרגית

במקביל להימנעות מאלרגנים,

נרצה לאזן את גורמי הרקע התורמים לרגישות האלרגית של האדם הרגיש למזונות.

נכיר את צמחי המרפא והאסטרטגיות התזונתיות שישפרו את מצבם של המטופלים.

 

מרצה: ליליה גולובטי

הרצאה 3 - המטבח המרפא: לחיות ללא מזונות אלרגניים

הגישה הטיפולית הקלאסית הינה להימנע מאותם מזונות שאותרו כאלרגניים.

איך בונים תפריט ללא מזונות נפוצים כמו חלב, חיטה, תירס ועוד?

הצעות תפריט ומתכונים מקוריים.

 

מרצה: תמרה צוברי

איפה ומתי?

יום השתלמות ביום שלישי- 26.09.2023 

בין השעות 9:30-15:30

נפגשים בזום מהמחשב בבית שלך  

ההשקעה שלך ביום ההשתלמות

 מטפלים שאינם במסלול התמחות מערכת העיכול, וטרם השתתפו בהשתלמות של התמחות עיכול

מוזמנים להצטרף ליום ההשתלמות ללא התחייבות

ביום שלישי 26.09.2023  בעלות חד פעמית

של 180 ש"ח בלבד (לחברי מועדון)
ללא התחייבות.

 מחיר לאורחים שאינם חברי מועדון המטפלים

360 ש"ח 

 

עדיין לא חבר מועדון?

הירשמו עכשיו ובואו להתנסות ולהתרשם ביום ההשתלמות
"אלרגיה ואי סבילות למזון"

המשפט שהכי נכון עבורך:
אני מטפל/ת וחבר מועדון
אני מטפל/ת ואינני חבר/ה במועדון
אינני מטפל/ת

יום השתלמות זה הוא חלק ממסלול התמחות דו שנתי במערכת העיכול.

מטפל שיירשם למסלול ההתמחות המלא, ההשקעה ביום ההשתלמות

תקוזז מעלות המסלול

המשך לקרוא על מסלול ההתמחות המלא שיביא אותך לשליטה מלאה בטיפול בכל בעיות העיכול הנפוצות..

מה המטרה של מסלול ההתמחות?

להכשיר מטפלים מקצועיים ומנוסים בדרכי טיפול במערכת העיכול
 לאפשר שיתוף מידע קליני בין מטפלים, תחת פיקוח מנחים מקצועיים ומנוסים בתחום. 
לתת סקירה מקיפה על מחלות דרכי העיכול, חלקיה, תפקודיה, מה משפיע עליה לטוב ולרע. יש לדעת מתי להפנות לאבחון קונבנציונלי, איך להתנהל עם תזונה במצבים שונים, איך מצבים רגשיים נוטים להשפיע על המערכת, ואיך לסייע במצבים שונים באמצעות רפואה טבעית.

למה כדאי להיות חלק מקבוצה
של מתמחים במערכת העיכול?

מטפל שמתמקד במערכת העיכול, הופך להיות עם הזמן מומחה בתחום זה.
הוא מעמיק בחומר העיוני, מתעדכן לגבי מאמרים ומחקרים חדשים, משתלם, מתייעץ, 
צובר יותר ויותר ניסיון קליני עם מטופלים שסובלים מבעיות עיכול.

המטופל הסובל מהעיכול, מחפש את 'המטפל המומחה בעיכול'
שיכול לעזור לו.

וכאן מפגיש מועדון המטפלים את צורך המטפלים עם צורך הקהל:

כשאתם מתמחים במערכת העיכול, מטופלים שסובלים מבעיות עיכול יעדיפו להגיע אליכם!!!

יתרה מזו- כולנו יודעים שכל בעיה בכל מערכת בגוף עשויה להיות קשורה למערכת העיכול.

ושכשמערכת העיכול לא בריאה- האדם לא בריא. נקודה. 

במובן הזה, אנו רואים בהתמחות במערכת העיכול התמחות הדגל של הנטורופתים במועדון המטפלים. רק נטורופת שמבין היטב איך לשפר תהליכי עיכול, יכול לתת סיוע בריאותי אמיתי למטופלים שלו!

יש יתרונות רבים ללמידה בתוך קהילת מטפלים מתמחה: כשקבוצה לומדת ומתקדמת ביחד, כשמטפל משתף בניסיונו מטפל אחר, כשיש את מי לשאול וממי לקבל תשובות- כולנו נתרמים!

מבנה מסלול ההתמחות

קורס מודולרי – אפשר להצטרף בכל זמן
מסלול של שנתיים, במהלכם 8 רבעונים, כשבכל רבעון נושא בו מתמקדים
כל רבעון מכיל: יום השתלמות בנושא הרבעון, וובינרים אינטרנטיים בנושא הרבעון,  דיון קליני במקרים מהקליניקה שהועלו ע"י המשתתפים במסלול
חברות בקבוצת ווטסאפ מקצועית מפוקחת ע"י מנחים מומחים, לדיון והתייעצות
בסוף מסלול של שנתיים- מבחן סיום וקבלת תעודת סיום מסלול ההתמחות 

למי מיועדת ההתמחות?

נטורופתים

תזונאים

מטפלים ברפואה סינית שמעוניינים להרחיב מבט וכלים בתחומי התזונה, צמחים וגופנפש שיוכלו לשלב עם הדיקור. 

סילבוס ההתמחות והסדנאות

חיזוק העיכול והספיגה

 

הרצאת מבוא: עושים סדר במערכת העיכול – וובינר
פרוביוטיקה – וובינר
איך לבחור נכון פרוביוטיקה ואנזימי עיכול – וובינר
סוג דם ומערכת העיכול – וובינר
פרקטיקה של סוג הדם לטיפול בהפרעות עיכול – וובינר

יום השתלמות חיזוק העיכול והספיגה

מערכת עיכול עליונה והליקובקטר
 
המדור העליון של מע' העיכול – וובינר
הקשר ההדוק בין מחלות מע' עיכול ומחלות שיניים וחניכיים – וובינר
צמחים בשירות מערכת העיכול העליונה – וובינר
קיבה ותרסריון – וובינר
תאורי מקרה מהקליניקה: הליקובקטר פילורי – וובינר

יום השתלמות הליקובקטר פילורי

כבד וכיס מרה
 
כבד וכיס מרה – וובינר
כבד וכיס מרה בהיבט גופנפש – וובינר
תחזוקת כבד – וובינר
בחינת והערכת מצב הכבד – וובינר
אבני כיס מרה – וובינר

יום השתלמות כבד וכיס מרה

אלרגיות ואי סבילות למזונות
 
מבוא לאי סבילות ואלרגיות למזונות – וובינר
אבחון ודיאטות לאי סבילות – וובינר
אי סבילות, פלורה וניקוי – וובינר
דיון קליני בנושא אלרגיות במערכת עיכול – וובינר

יום השתלמות אלרגיות ואי סבילות למזונות

קנדידה,זיהומים וטפילי מעיים
 

פרזיטים וטפילים במערכת העיכול – וובינר
תולעים וטפילי מעיים חוזרים אצל ילדים – וובינר
בדיקות צואה מתקדמות לאבחון מזהמי מעיים – וובינר
דיון קליני על קרוהן ופרזיטים במע' העיכול – וובינר
קנדידה לא מה שחשבת – וובינר
תאורי מקרים בנושא קנדידה, מעי רגיז ודלקת בכיס מרה – וובינר
המעי הדליף – וובינר

יום השתלמות מזהמי מעיים קנדידה וטפילים

תסמונת המעי הרגיש
 
המעי הדק – וובינר
מה מרגיז לנו את המעיים? – וובינר
דיאטת FODMAP להרגעת המעיים – וובינר
הטיפול ב IBS באמצעות צמחי מרפא – וובינר
"כשכבד פולש לטחול" – וובינר
מבוא לטיפול הנטורופתי במעי רגיש, מנגנונים, פיזיולוגיה, בדיקות ואטיולוגיה – וובינר

יום השתלמות מעי רגיש
מחלות מעיים דלקתיות

 

מחלות מעיים דלקתיות – קרוהן וקוליטיס

מחלות מעי דלקתיות – וובינר
סינדרום הדלקת – וובינר
דיאטת הסוכרים מיוחדת לטיפול במחלות מעי דלקתיות: קרוהן וקוליטיס – וובינר
טיפול תזונתי ב- IBS ו- IBD – וובינר
חוברת המתכונים של תמר צוברי לטיפול ב IBD
עדכוני מחקרים בנושא תהליכים דלקתיים במערכת העיכול – וובינר
תאורי מקרה IBS ו- IBD – וובינר
טיפול בצליאק מאובחן טרי – וובינר

יום השתלמות מחלות מעיים דלקתיות – 6.7.2020 online

עצירות והפרעות ביציאה
 
שלשול, עצירות, טחורים ופיסורה – וובינר
עצירות כרונית בגיל הנעורים – וובינר
הטיפים שלי לטיפול בעצירות – וובינר
מקומם של הצמחים המשלשלים בטיפול בעצירות – וובינר
פיסורה וטחורים – וובינר

יום השתלמות עצירות והפרעות ביציאות

בוגרי הקורס ממליצים

יהודית פולק

אני חברה ממסלול התמחות מערכת העיכול.
ההתמחות תרמה לי הרבה ליכולת לטפל במצבים מורכבים
יותר של מערכת העיכול. המנחים אלופים, גם מבחינת הידע
וגם זמינות לתשובות לקבוצת הוואטסאפ.
אני שמחה מאוד שעברתי את המסלול

ההשקעה שלך במסלול ההתמחות

ההשקעה שלך בהתמחות מערכת העיכול
לחברי מועדון המטפלים בלבד היא רק:

125 ש"ח בחודש למשך שנתיים.

(נקודת יציאה לאחר שנה)

הירשמו עכשיו ובואו להתנסות ולהתרשם ביום ההשתלמות
"אלרגיה ואי סבילות למזון" ב 27.09.2023!

המשפט שהכי נכון עבורך:
אני מטפל/ת ואני חבר/ה מועדון
אני מטפל/ת ואינני חבר/ת מועדון
אינני מטפל/ת

לאחר ההרשמה תועברו לדף סליקה מאובטח בו יש להזין את פרטי כרטיס אשראי כדי לשריין את מקומכם ביום ההשתלמות

 

מנחות ההתמחות

ליליה גולובטי

נטורופטית והרבליסטית קלינית

מיקרוביולוגית

 

תמרה צוברי

נטורופתית, מטפלת בשיטת קולון הידרותרפיה

קפה הוא שם כולל למספר משקאות חמים וקרים המבוססים
על תמציות שמנים ארומטיים, המופקים מפולי צמח הקפה.
התמציות מופקות מן הפולים על ידי קלייתם וטחינתם של הפולים,
וחליטה או בישול של האבקה המתקבלת במים.

שאלות ותשובות

אם אני מצטרפת עכשיו להתמחות , איזה נושאים אלמד בהמשך?

מבנה ההתמחות הוא רבעוני. כל נושא נלמד במשך 3 חודשים באמצעות וובינרים ויום השתלמות,  ולאחר מכן מתחלף לנושא הבא. הנושאים חוזרים באותו סדר, כך שאחרי הנושא של מחלות מעיים דלקתיות, יילמד נושא עצירות והפרעות ביציאות, אחריו נושא חיזוק העיכול והספיגה, מערכת עיכול עליונה והליקובקטר, כבד וכיס מרה, אלרגיות ואי סבילות למזונות, קנדידה וטפילי מעיים, ותסמונת המעי הרגיש.

מה קורה אם אני פורשת מההתמחות בעוד שנה?

הכל בסדר. שנת הלימוד נשמרת לזכותך. תוכלי בהמשך להשלים את השנה החסרה, ולאחר שתשלימי תוכלי להיבחן ולקבל תעודה. 

איזו תעודה אקבל בסיום המסלול?

 תעודת סיום שנתיים מסלול התמחות מערכת העיכול, מטעם מועדון המטפלים הישראלי.

התעודה מותנה בציון עובר במבחן המסכם. 

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.